O SBTV-u

Radeći i razvijajući svakodnevni televizijski program u lokalnoj sredini i nastojeći zadovoljiti ponajprije smjernice televizijske kuće, a one su određene prema prioritetima same sredine više je nego vidljivo da je televizija postala najrelevantniji oblik protoka informacija ka gledateljstvu, ali i onima koji brinu za provođenje određenih projekata i uopće, održavanje svih segmenata funkcioniranja gradskog života.

 

Svjesni činjenice da ova teza nosi i veliku dozu odgovornosti te da svakodnevni ritam proizvodnje informacija, odnosno programa osnažava jedan mali tim koji svakodnevno informira i uvijek teži boljem iznalaženju načina informiranja uvodeći nove emisije, osvježavajući scenu, dodavanjem samo raznih, malih, nazovimo «rubrika» te uključujući i same gledatelje kao nezaobilaznu sponu u nastajanju programa.

 

Stoga cjelokupna slavonskobrodska javnost putem svoga televizijskog medija na nepristran, objektivan, temeljit način riječju, glasom i slikom o svemu su informirani putem medija s kojim svakodnevno žive.

 

Upravo, informativni program  prije svega predstavlja okosnicu programa stavljajući tako pred novinare zahtjevne kriterije jer on se odlikuje točnošću, istinitošću, brzinom, pluralizmom i pravednošću informirajući građane o svim relevantnim događajima za njihov grad.
No, osim praćenja rada svega navedenoga, naš doprinos razvitku i boljitku bit će i angažman i ideje za osmišljavanje raznih projekata i akcija, posebice onih humanitarnih za uskrsne i božićne blagdane.

 

Ono što smatramo važnim istaknuti je i to da nastojimo obrađivati pojedine teme i sadržaje uvijek, uvijek uključujući dvije strane, a po potrebi i treću, ako postoji jer kao što je poznato veliki dio problematike povezuje najmanje dvije strane.

 

Radeći tako isključujemo mogućnost da gledatelji budu samo puki promatrači nego i naravno, da oni sukreiraju informativni program, iznose problematiku svoga naselja, ulice, neke gradske službe, odnosno da nam oni budu izvor informacija, a njima televizija  put do bržeg rješavanja problema.


HUMANITARNO DJELOVANJE

Razvijajući svijest o činjenici da je lokalni medij često puta i potreban kako bi konkretno pomogao, u tom smjeru uspostavili smo i redovne akcije putem kojih animirajući gledatelje pomažemo onima koji su u potrebi.


Stoga su one prepoznate, a radi se o organiziranju humanitarnog koncerta tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, a do sada su nastupali Tereza, Vannna, Boris Novković i Josipa Lisac. Financijski prihod smo usmjerili Ligi za borbu protiv raka, zatim dječjem odjelu Opće bolnice  te pomoć za kupnju ultrazvuka za kardiologiju kao i za pomoć u akciji Bolnica-prijatelj djece. Iznimno  posjećeni koncerti uvijek su nailazili na odobravanje i kod brojnih donatora koje je Televizija animirala i na taj način akcija je dobivala na važnosti i značaju.


Zatim, tijekom uskrsnih blagdana u sklopu emisije „Klopka“ darivamo dvije obitelji kompletnim namještajem za kuću, tijekom ljeta organiziramo jednu izvrsnu i veselu akciju  - natjecanje u kuhanju čobanca na kojoj okupimo brodske restorane i ekipe koje se prijave. Osiguramo svu logistiku potrebnu koja uključuje i glazbeni dio koji prati cijelo događanje, brojne nagrade, a sve je dostupno građanima potpuno besplatno. Ove smo godine organizirali i Najslađi party koji je uključivao pečenje palačinki i promotvinu prodaju od strane voditelja SBtv-a, a cijeli je iznos predan udruzi „Spas“ koja brine za napuštene životinje na području grada.

Uz brojne pomoći u uslugama i ovakve u akcijama, televizija vrlo živo sudjeluje, razvija i nadograđuje humanitarnu svijest Slavonskog Broda te i po ovoj svojoj ulozi postaje prepoznata.

Kontakt

Slavonskobrodska Televizija

Mile Budaka 1

35000 Slavonski Brod

Tel.: 035/210-250

Fax: 035/410-920

E-mail: sbtv@sbtv.hr

Pratite nas