Jednosmjenska nastava u brodskim osnovnim školama

Srijeda, 11 Listopad 2017

Pitanje uvođenja jednsmjenske nastave u tri gradske osnovne škole ponovno je aktualizirano na ovotjednoj sjednci Gradskog vijeća Slavonskog Broda. 

Uvjeta koji bi zadovoljli pedagoškke standarde u školama nema. Istodobno, frcaju iskre na sve strane i cijelo pitanje postaje političko. A nova fronta stvorila se na relaciji Gradonačelnika i Ravnateljice osnovne škole u Podvinju.
Da treba organizirati jednosmjensku nastavu, i ravnateljica podvinjske škole saznala je kaže preko jednog brodskog portala. Pa je za to počela tražiti i raspoložive uvjete. Kad je vidjela da jednosmjenska nastava u školi nije izvediva, tražila je sastanak s gradonačelnikom i objasnila mu sve probleme zbog kojih škola ne može organizrati jednu smjenu za razrednu nastavu. I prosvjetna je inspekcija utvrdila da uvjeta za jednosmjensku nastavu nema. Kao ni potrebe za poduzimanje ikakvih mjera. U područnoj školi u Podcrkavlju nastava je organizirana u jednoj smjeni, jer za to imaju uvjete. No, drugi je problem što na pragu zime nemaju novca za grijanje. A Grad kao osnivač na više zamolbi ravnateljice Čerenko, pa ni na intervenciju resornog ministarstva ostaje gluh, ne želi provesi rebalans proračuna i iznaći potrebna sredstva za školu u Podcrkavlju. I gradski vijećnici upozorili su više puta na ovaj problem. Pedagoški standardi moraju biti zadovoljeni, jer u pitanju je dobrobit djece, učenika.