JA SAM BUDUĆNOST - Reportažna emisija Slavonskobrodske televizije "Ja sam budućnost", prije svega edukativnog, ali i autentičnog karaktera, osmišljena je kako bi pratila život djece i mladih, i to kroz TV priloge koji se zbog potrebe emisije snimaju na terenima u Slavonskom Brodu, odnosno na razini cijele Brodsko-posavske županije.

Izražavanje vlastitog mišljenja, kreativnost, isticanje važnosti obrazovanja, potreba pomaganja drugima, podizanje svijesti o zdravlju, socijalnoj uključenosti i solidarnosti mladih, borba protiv ovisnosti i nasilja – usmjeravanje djece i mladih ka pozitivnim vrijednostima u društvu – sadržajno je značenje emisije, a koja je vrlo posebna po tome što će  omogućiti mladima da slobodno i otvoreno progovore o (po) njima bitnim socijalnim, zdravstvenim, ekološkim, društvenim ili ekonomskim pitanjima. Također, uz pomoć stručnjaka iz raznih područja, zdravstvenog, socijalnog i dr. sektora, dobit će se uvid u stvarne probleme današnje djece i mladeži, posebno maloljetnika čiji su životi izloženi brojnim porocima i negativnostima. Mediji su postali važni čimbenici socijalizacije. Dominiraju životima djece i mladih diljem svijeta te je pozornost javnosti i znanstvenika sve više usmjerena i na utjecaj televizije. Utjecaj koji je ogroman, a postojanost emisija poput slavonskobrodske „Ja sam budućnost" - nužna.

Svakom djetetu kao i svakoj mladoj osobi u njihovu razvoju posebno su potrebne pohvale i poštovanje za njihov vrijedan i zaslužen rad. To im je svakako podstrek za daljnji uspjeh.

Djeca su naša budućnost i naša obaveza je da im omogućimo kvalitetnije odrastanje i prosperitetniju budućnost.

  • Vrijeme prikazivanja: Ponedjeljkom u 21:30 sati, repriza ponedjeljkom u 18:40