'The Boss Baby' na vrhu američkog box office-a

Petak, 07 Travanj 2017

Na prvo mjesto najgledanijih filma na američkom kino tržišto neočekivano zasjeo animirani film 'The Boss Baby'.

Deseto mjesto box office liste zauzeo je film The Zookeeper's Wife. Riječ je o biografskoj drami u kojoj glavnu ulogu tumači dva puta nominirana za Oskara Jessica Chastain. Slijedi komedija CHIPS. Glavne uloge u ovome filmu potpisuju Michael Peña te Dax Shepard koji uz glumu potpisuje i scenariji te režiju filma.

Osmo mjesto zauzima sf triler Life. Radnja ovog filma prati tim znanstvenika koji na svemirskoj postaji iznad zemlje po prvi puta otkrivaju izvanzemaljski život. Na sedmom mjestu ovoga tjedna nalazi se horor Get Out. Ovaj film je sa budžetom od svega 4.5 milijuna dolara samo u SAD-u zaradio 160 milijuna.

Deseti film iz X-man svemira, Logan, ujedno je i treći najuspješniji. Više od njega zaradili su samo Deadpool te X-Mand Days of Future Past. Slijedi Kong: Skull Island. Najnovija verzija filma o jednom od najpoznatijih filmskih čudovišta zaradila je u svijetu pola milijarde dolara.

Power Rangersi za koje je najavljeno da je ovo prvi od šest filmova koji će se snimati i nisu najbolje prošli što se zarade tiče. Sa budžetom od 100 milijuna dolara film je zaradio isto toliko u dva tjedna prikazivanja. Ispod očekivanja je prošao i Ghost in the Shell. Unatoč velikom očekivanju ovog filma kod fanova te unatoč poznatom imenu kao što je Scarlett Johansson film je u vikend otvaranju zaradio svega 23 milijuna dolara u SAD-u te dodatnih 50 milijuna u ostatku svijeta.

Zato već tradicionalno Disneyjevi filmovi nemaju problema sa slabom zaradom. Filmska adaptacija još jednog njihovog klasika, The Beauty and the Beast, tako je u svijetu u samo tri tjedna prikupila čak 910 milijuna dolara. A očekivanja je nadmašio i film The Boss Baby koji se trenutno prikazuje i u hrvatskim kinima. U prvome tjednu u svijetu ovaj animirani film zaradio je 127 milijuna dolara.