Videodružina "BezVizije" osvojila 3. mjesto na 56. reviji filmskog stvaralaštva

Četvrtak, 11 Listopad 2018

Videodružina BezVizije i OŠ "Vladimir Nazor" na ovogodišnjoj su 56. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece imali čast predstaviti čak dva filma. 

Predstavili su se s filmovima "Hitchock iz Podvinja" i "Čvrsta volja". Film "Hitchock iz Podvinja" osvojio je treće mjesto i to od strane stručnog žirija. Ukupno je na festivalu bilo 89 filmova u konkurenciji od 254 pristiglih. U 10-minutnom nagrađenom filmu sudjelovali su Kristian Kovačević i Matija Čakalović, a voditelji su Ante Karin i Mladen Damjanović. Film govori o Hrvoju Muževiću koji uzgajajući njemačke doge počinje snimati dugometražne filmove sa životinjama, a najviše sa psima. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to. U četiri dana Revije na
filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije.56.reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.